Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineZaključki programov v letu 2009

Tečajniki znakovnega jezika. Zaključek leta za večino uporabnikov smo izvedli s silvestrovanjem, tečajniki in uporabniki

programov našega društva pa se tudi radi poveselijo in kot novi prijatelji v nekajmesečnem druženju zaželijo vse dobro v naslednjem letu.

Tako je bilo tudi letos, skupina tečajnikov znakovnega jezika, se je ob zadnjem srečanju zelo potrudila in pogostila vse prisotne celo s skutino torto. Ostali smo pristavili še kaj zraven in ob dobrotah smo si zaželeli zdravja, dobre volje in veliko potrpežljivosti za učenje znakovnega jezika, ki ni ravno lahko. Žal sta manjkala še dva udeleženca tečaja. V imenu društva se zahvaljujem skupini, še posebej zakoncema Starašinič in izvajalki tečaja Smukovi na trudu in donaciji.

Skupina za samopomoč naglušnih se že skoraj polnih 8 let sestaja redno in zato so že pravi prijatelji. Skupina ni pozabila niti tistih, ki zaradi starosti in bolezni ne zmorejo več v društvo, čeprav bi si to želeli. Tudi ta skupina, pisana tako po letih, izobrazbi, po teži naglušnosti, se je na letošnjem zadnjem srečanju poveselila skupaj, si ob dobrotah na mizi zaželela rednih srečanj tudi v prihajajočem letu in zdravja. Vsa zahvala gre predsedniku društva Vladimirju, ki po odhodu terapevtke, psihologinje Bernarde Babič,skrbi za kontinuirano srečevanje skupine. Velika potreba po druženju s sebi enakimi in medsebojna podpora jim daje energijo, boljšo samopodobo, izmenjavo izkušenj. Ali sploh obstaja še kaj drugega.

Tudi strokovni delavci, sodelavci, ljudje s katerimi prihajamo v stik tako in drugače, smo se sestali le za nekaj minut in se zahvalili za dobro sodelovanje v tem letu, z željo po še boljšem v naslednjem. Majhni izrazi pozornosti nam dragih ljudi, koledarji, svinčniki, svečke, čokolada nam pomeni kot zlata medalja. Pomembno je, da imamo čut do ljudi z drugačnimi potrebami, da se odzovemo takrat ko nas nekdo potrebuje in s takim slušnim aparatom za slišnost srca se ne bojimo Novega 2010 leta. Ali se tudi vi?

Vesela Banič

 

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 286 gostov in ni članov .