Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajinePomoč društvu z javnimi delavci

Na razpis za javno delo se je društvo prijavilo že 2002 leta za naslednje leto in zaposlilo močno naglušno

osebo iz Šentjerneja. Skupaj smo orali ledino, moje delo mentorja se je prepletalo tudi z vzgojnimi nasveti, prenosom življenskih izkušenj, medsebojnim spoznavanjem. Bilo je kar težko, a smo skupaj naredili veliko, popisali veliko gluhih in naglušnih na terenu naše regije. To je bila tudi prva zaposlitev Martina in bil je zadovoljen z pridobljenimi izkušnjami.

Od leta 2004 do 2005 leta pa smo sodelovali z Alenko Franko, ki je bila zaposlena poldrugo leto, bila zelo zavzeta, natančna, z dobrim spominom in kot komunikativna oseba se je dobro vklopila med nas. Od 2005 pa je bila z nami Fanika Hrovat, ženska, ki je kot mati 4 otrok morala biti v življenju dober organizator, da je lahko vozila v življenju. Nič ji ni bilo težko, na tečaju je osvojila osnovne kretnje in veliko komunicirala z gluhimi, še posebej mladimi. Skrbna, dobre volje, radovedna in vedno pripravljena na nove stvari, nove recepte, njenih sladic zlepa ne bomo pozabili. Letos je z nami Olga Nenadić, gospa, ki se je hitro privadila delu v društvu, ki šele spoznava članstvo z nevidno invalidnostjo, hitra, organizacijsko spretna, natančna in velik pozitivec.

Kaže, da smo dobro izbirali kandidate in da smo imeli srečo. Za delo z ljudmi z drugačnimi potrebami je potrebno imeti slušni aparat za poslušanje srca, ki pa ni vsem dano. To je odlika le nekaterih.
In letos smo se zbrali skoraj vsi javni delavci, tisti, katerim ni vseeno za društvo, ki še redno ohranjajo stik z nami. Stike je pretrgal le Martin, ki je član krškega društva. Beseda je tekla o delu, akcijah, spletni strani društva, o družini, vnučkih, rožah, receptih in sploh ženskih stvareh.

Lepo jih je bilo srečati in 2 ure je premalo časa za za vse spomine. Hvala vsem za sodelovanje, hvala tudi občini Novo mesto, da nas podpira, kljub zmanjševanju sredstev in s tem zmanjševanju obsega javnih del.

Vesela Banić

01

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 183 gostov in ni članov .