Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMladi dobrodelneži Leo kluba za gluhe in naglušne

Po povabilu Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto, sva v stiku z go. Uršo Malešič dorekli namen koncerta, katerega dobrodelni izkupiček je bil namenjen društvu gluhih in naglušnih.

Koncert z eminentnim glasbenim virtuozom Galom Gjurinom ob spremljavi nadarjene 16- letne novomeščanke, violinistke Laure Bartelj ter predskupine Eni od sedmih miljard, se je zgodil v petek, 17.aprila zvečer v Gostišču Loka.

Koncerta smo se udeležili tudi predstavniki društva s tolmačem.

Ob vrhunski glasbi, kozarčku vina, množici mladih ljudi, je bil večer prijeten. Prisotne je pozdravila predsednica kluba, ga. Nika Bratkovič.

V sproščenem pogovoru z Niko in Uršo, predstavnici kluba, smo izmenjali izkušnje o delu z gluhimi, o znakovnem jeziku, o članu, kateremu bomo pomagali. Po izboru društva in Leo kluba, smo največ denarja od podarjenih 500 €, namenili za gluhega belokranjca, Malenšek Toneta, ki mu je eksplozija odtrgala zapestje roke, trebušno votlino in ima zaradi te nesreče že 20 let uničeno zdravje in življenje. Posledice so zanj in njegovo družino zelo težke, tako psihično, fizično in denarno. Kasnejša tragična izguba brata dvojčka, pa je Tonetovo zdravstveno stanje še poslabšala.

Malenškovi so pridna, delavska in solidarna družina, kjer živijo skupaj tri generacije. Zelo veseli so bili donacije, ki jim bo kakšen mesec olajšala stroške zdravil in nujnih drugih pripomočkov. Še bolj veseli so bili spoznanja, da gluh in bolan sin, ki več ne more prihajati v društvo, ni pozabljen.

Malenškovi se zahvaljujejo mladim dobrodelnežem Leo kluba Novo mesto, kot tudi društvu za dolgoletno podporo, saj vedo, da je ljudi potrebnih pomoči veliko. Lep je občutek da je še komu mar za sočloveka.

Vesela Banić

010203040506

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je en gost in ni članov .