Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineObisk ZOO-ja v Avstriji

Dne 13.6.2015 ob 1h zjutraj mi je zazvonil mobitel. Najprej mi ni bilo nič jasno. Hotela sem ga zabrisati skozi okno.

Prejšnji dan sem imela popoldansko službo. Hotela sem še spati.

A kmalu se mi je posvetilo, da alarm zvoni zaradi odhoda v živalski vrt. Še prej je bilo treba priti v Ljubljano oz. na Dunaj. Ob 1. 45h se je družba novomeškega društva (moja starša Vladimir in Marijana, Tadej, Franci, Petra) ter moja malenkost zbrala pred Tušem. Od tam smo štartali proti Ljubljani. Na dogovorjenem mestu sta že čakala Rok in njegova Ana. Kmalu so prišli iz Ljubljanskega društva Kati, Matej in njegov nečak Anže, iz Koprskega društva Milena, Alojz ter iz Severne Primorske Goran ter njegov nečak. Ob 3.10 sta kombija prišla na dogovorjeno parkirišče. Zmenili smo se, v kateri kombi bo kdo šel in se odpeljali proti Dunaju. Kmalu me je zmanjkalo in nisem vedela, kaj se dogaja. Zažgečkala me je dnevna svetloba, iz hribov se je prikazal prelep sončni vzhod. Ker smo se že nekaj časa vozili, sta se šoferja ustavila na enem od počivališčih v Avstriji. Enim je zadišala kava, drugim hrana. Jaz sem še komaj gledala in uživala, ko me je sonce grelo in razmišljala, da bo danes lepo in končno smo dočakali ta dan, ki smo ga že morali prestaviti zaradi slabega vremena. Na Dunaj na eno izmed parkirišč v bližini živalskega vrta smo prišli pred osmo. Pojedli smo, se poslikali se in počasi korakali proti živalskemu vrtu mimo prelepega parka pred njim. Mislim, da se imenuje Schӧnbrunn (Lepi vodnjak). Obdan je s cvetjem, z vodnjakom, drevesa so lepo porezana. Skratka: samo stoj pa občuduj lepoto! Kaj kmalu smo zagledali tablo ZOO, plačali vstopnino in šli novim dogodivščinam naproti. Odprli smo zemljevid ZOO-ja in se zmenili, kakšen bo načrt ogleda. Najprej smo videli pando, koalo. Mami je bila čist navdušena. To so njene živali, samo škoda, da ni bilo še delfinov. Ogled smo nadaljevali, kamor nas je pot zanesla.

Sama sem se najdlje zadrževala pri pingvinih in pri tjulnjih. Saj veste, vsaka žival je po svoje lepa in zanimiva. Predvidevam, da ima vsak svojo najljubšo žival. Oče je velik oboževalec velikih mačk, še zlasti tigrov, in tako je prišel na svoj račun s fotoaparatom. Seveda so tigri spali kot ubiti. V živalskem vrtu so bile tudi stojnice s spominki, sladoledom, gostilne, restavracije. Da je ura naš gospodar, se je videlo tudi na izletu. Tokrat se nam ni nič mudilo, ampak ura je bila hitro 16! Kar je bilo najbolj pomembno, naredili smo cel krog poti. Za piko na i pa smo utrujeni z lepimi spomini na današnji dan odšli še nekaj malega pojest. Na srečo nas je pri izbiri hrane vodila Ana. Meni tuji jeziki ne gredo od rok. Na žalost nas je po toplem obroku presenetila ploha. Ko se je umirilo, smo se hitro vračali proti kombiju, da nas ne bi presenetil še kakšen naliv. Na hitro je sledila še skupinska slika in nato smo se z nasmeški na obrazih vrnili proti Ljubljani. Na izhodiščno točko smo prispeli ob 22ih. Poslovili smo se in si rekli, da spet kdaj ponovimo. Samo kam nas bo takrat peljalo srce, bomo pa še videli.

Hvala šoferki Vanji in hvala šoferju Boštjanu za varno vožnjo. Hvala očetu Vladimirju in mamici Marijani za organizacijo.

Katarina Kastelec

SLIKOVNA GALERIJA

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 236 gostov in ni članov .