Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineBazar nevladnih organizacij v Črnomlju

Minuli petek se je naše društvo predstavilo na 4. Bazarju nevladnih organizacij v Črnomlju.

Celotno dogajanje je potekalo v strogem centru mesta: na stojnicah, na malem odru pri cerkvi sv. Duha ter na ploščadi pri župnijski cerkvi sv. Petra.

Mali oder je bil zaznamovan s kulturnim programom, na ploščadi pa je potekala Živa knjižnica, kjer so se predstavile različne osebe in zanimivi poklici. Društvo Sonček je pripravilo gledališko predstavo, ki govori o deklici s cerebralno paralizo, ki ne hodi.

Na stojnicah je bilo možno dobiti razne informacije glede storitev in programov društev ter tudi kupiti razne dobrote in ročna dela. Društvo gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine je mimoidoče seznanjalo z učenjem znakovnega jezika in slušnih aparatih. Ob stojnici smo imeli razstavljeno enoročno abecedo na velikih panojih, ki so mimoidoče zelo pritegnili. Vedoželjni so se lahko naučili tudi nekaj kretenj in nekateri obiskovalci pa so nas razveselili s poznavanjem abecede in določenih kretenj. Lepo je bilo videti, da so se ljudje rade volje ustavljali pri naši stojnici, saj so bili izjemno voljni razgibavati prste in se naučiti nekaj novega. Med njimi so bili tudi člani društva. Otroke smo za sodelovanje nagradili z bomboni in reklamnim materialom.

Tudi županja mesta Črnomelj, ki nas je prišla pozdravit, se je naučila črkovati svoje ime in prav tako mnogo mimoidočih meščanov in obiskovalcev bazarja. Pogrešali smo le bolj strnjeno prizorišče, saj je bila večina stojnic odmaknjenih tako od malega odra kakor tudi od ploščadi. Veseli smo, da smo lahko tudi letošnje leto sodelovali na predstavitvi nevladnih organizacij. Pomembno je, da je organizator dobro opravil nalogo povezovalca ponudbe in povpraševanja storitev na različnih področjih nevladnega sektorja.

Vse, ki ste zamudili obisk Bazarja v Črnomlju, vabimo na našo predstavitev društva na jesenski Bazar v Novo mesto.

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 320 gostov in ni članov .