Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineIzlet kot sodelovanje v projektu mesta Zagreb

V soboto, 7. novembra se nas je 15 članov društva udeležilo hrvaškega projekta invalidi za invalide  v Zagrebu.

Čeprav sem že bil nekajkrat v prestolnici Hrvaške, me je vabilo na izlet tako zelo pritegnilo, da sem se odločil za ponovni obisk.

V programu smo imeli ogled znamenitosti mesta, udeležbo v programu Male šole kuhanja, v sklopu projekta Cook Look in snidenje s člani Zagrebškega Društva gluhih in naglušnih.

Zelo sem bil navdušen nad našo vodičko, prijazno gospo Marjeto, s Slovenskimi koreninami, ki nas je sprejela v narodni noši meščanke Zagreba. Bila je prava atrakcija tako za nas, kot tudi za ostale meščane, ki so se kar nekajkrat ustavili pri naši skupini in ji prisluhnili. Pod njenim vodstvom smo si ogledali glavne znamenitosti mesta in zelo sem bil zadovoljen, ker smo bili deležni izčrpne razlage o vsem, kar smo videli.

Po ogledu tega živahnega mesta smo odšli v Center za kreativno usposabljanje invalidnih oseb, kjer so nas toplo sprejeli in nas seznanili z namenom in pomenom njihove šole kuhanja. Za vedno mi bo ostal v spominu njihov profesionalni odnos in trud vsakega posameznika. Všeč mi je bilo, da smo vsi sodelovali skupaj in pripomogli k odličnem vzdušju in zelo okusni hrani, ki smo jo pripravili skupaj. 

Pred odhodom domov smo naše druženje zaključili z odlično kavico na Trgu bana Jelačića, s predstavniki in člani Zagrebškega Društva gluhih in naglušnih. Za nami je tako še en nepozaben, prijeten in s soncem obsijan dan.

Jože Novinec

 

En dan v Zagrebu

Hranim ga na srčni strani, za tiste težke, negotove zimske dni.

Prevzela so me posebna doživetja,  sijajno vodenje naše srčne  turistične vodičke gospe Marjete Trkman Kravar, prijaznost mladih kuharic in kuharjev iz  Društva U. N. U. O., radoživost in marljivost naših članov, ki so se izkazali pri odlični pripravi hrane skupaj z invalidi iz omenjenega društva. Pa seveda prešernost in navihanost izletnikov pri povratku v Novo mesto.

Izjemno smo hvaležni sekretarki Veseli, ki je organizirala in perfektno izpeljala naše bivanje v sončnem Zagrebu. Brez nje bi našem društvu primanjkovalo zanimivih idej,  inovativnih projektov, sočutja in dobre volje. Z njo smo vse.

Jadranka Zupančič

Foto

GALERIJA SLIK

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 350 gostov in ni članov .