Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDP gluhih in naglušnih v OT na Rogli

V soboto, 10. junija 2017, je Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije organiziralo deseto državno prvenstvo v orientacijskem teku na Rogli.

Prijavila sem se kot članica DGN Dolenjske in Bele krajine. Zgodaj zjutraj sem se odpravila na pot iz Novega mesta in po dveh urah vožnje prispela v oblačno, hladno, vetrovno in deževno Roglo. Bilo je prisotnih veliko gluhih in naglušnih tekmovalcev ter ostalih udeležencev. Za kratek čas smo poklepetali, nato smo se šli preobleči. Sledil je pozdravni nagovor tehničnega delegata, sodnika, športnega predsednika, himna in predstavitev pravil tekmovanja.

Tekmovanje se je začelo čez dobro uro, ko je nehalo deževati. Ko sem bila na vrsti, sem brez težav našla prvo točko in tako nadaljevala do šeste. Zatem sem videla, da je ena tekmovalka potrebovala mojo pomoč in zaradi tega sem pozabila na svoj tekmovalni čas, kar sem ugotovila kasneje in se ji opravičila, da moram nadaljevati. Poiskala sem pot, kjer sem se nazadnje ustavila in od tam dolgo iskala sedmo točko. Ko sem jo našla, sem nato brez težav nadaljevala do zadnje točke in prispela na cilj kot tretja po času in vsemi osvojenimi točkami. Vesela sem bila, da sem uspela priti do cilja. Nato sem šla se preobleči, se pridružila ostalim na kosilu in prijetno poklepetala. Začela se je podelitev medalj in osvojila sem bronasto medaljo v ženski kategoriji. 

Po podelitvi so organizatorji organizirali igre brez meja in v znak okrogle desete obletnice tudi razdelili kos torte.  

Pred natanko enajstimi leti so najprej organizirali turnir v orientacijskem teku na Rogli, kjer sem tudi tekmovala. Udeležba je bila takrat velika, odzivna in tako je padla odločitev, da naslednjo leto, 2007, organizirajo prvo državno prvenstvo v OT na Rogli. Sama sem nekajkrat udeleževala državnih prvenstev v OT v preteklih letih in po nekajletnem premoru sem in bom z veseljem še udeleževala teh tekmovanj.

Nenazadnje, iskreno čestitam vsem tekmovalkam in tekmovalcem. Se vidimo naslednjo leto!

Petra Šiler

 

 

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 162 gostov in ni članov .