Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMednarodni dan – Olimpijski dan gluhih

V soboto, 23.9.2017 smo se člani DGN Dolenjske in Bele krajine zjutraj zbrali v Novem mestu in se odpeljali proti Ljubljani.

Ustavili smo se v Trebnjem, kjer smo pobrali še ostale člana. Malo pred enajsto smo prispeli v Ljubljano. Najprej smo se okrepčali, nato pa odšli v predavalnico Fakultete za šport, kjer je bila slavnostna prireditev. Predstavili so dva zakona, ki sta bila  sprejeta v Državnem zboru RS, in sicer Zakon o športu in Zakon o dodatku k pokojnini za delo in izjemne dosežke na področju športa. Poleg predstavnikov Zveze, sta bila slavnostna govornika na akademiji ministrica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik ICSD- Deaflympics dr. Valery Rukhledev. Najboljšim gluhih športnikov so podelili priznanja. Pred Fakulteto za šport smo poklepetali še z člani ostalih društev. Ker je tekma z gluhimi košarkarji  odpadla, smo vsi člani našega društva odšli na ogled mesta Ljubljane. Najprej smo z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Za nekatere je bilo to prvič, zato je bila zelo zanimiva izkušnja. Ogledali smo si grad, se poslikali in odšli na tržnico, do Mesarskega mostu, kjer je bilo zanimivo videti ogromno ključavnic. Pot smo nadaljevali do Prešernovega spomenika, kjer smo občutili utrip mesta. Nadaljevali smo po Čopovi ulici in se ustavili na Ministrstvu za notranje zadeve, da smo si ogledali razstavo del Roka Juršiča, ki poteka v okviru mednarodnega tedna gluhih. Že malo utrujeni od hoje smo se z avtobusom odpeljali na Livado, kjer je bilo  družabno srečanje članov društev, z dobrim kosilom. Dobre družbe ni manjkalo. V večernih urah smo se odpeljali proti Novemu mestu.

Jasmina Gracar

 

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2018 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 596 gostov in ni članov .