Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMoja zgodba

Dolgo časa sem razmišljala ali naj svojo zgodbo povem ali ne. V bistvu ni tista prava zgodba, kot je beremo v knjigah.

Je življenjska zgodba. Rada bi povedala razliko med srčnim zastojem in srčno kapjo. Vsem je znano, kaj pomeni srčna kap. Manj znano je, kaj je srčni zastoj. Še danes so nekateri mnenja, da sem imela srčno kap. V resnici sem leta 1999 doživela srčni zastoj. Na mestu sem se zgrudila na tla.

Kaj je srčni zastoj? Do srčnega zastoja pride zaradi preskoka utripa. Ne pomaga običajno oživljanje. Pomaga samo šok s pomočjo srčnega defibrilatorja. Če tega ni v bližini. V tem primeru je zagotovo smrt. Zahvalim se lahko svoji srčni prijateljici Urški in sodelavkam, ki so se borile za moje življenje. Zahvalim se lahko ekipi nujne prve pomoči iz zdravstvenega doma Trebnje, da so pohiteli…

Danes sem še na tem planetu. Pomankanja kisika je pustilo posledice. S pomočjo različnih zdravniških specialistov so posledice manjše. Ostale bodo. Najbolj me je udarilo na spomin. Kratkoročni in dolgoročni. Zato ste nekateri, ki me poznate, začudeni, ko se vas ne spomnim. Zaboli ko mi nekateri rečete, da vas poznam. Samo da nočem….Zaboli, ko nekateri mešate srčno kap in srčni zastoj. Zaboli, ko mi nekateri rečejo, da to ni nič kaj takega. Nisem jezna na takšna razmišljanja. Ne morem biti jezna na nekaj, kar Vam ni poznano. Šele zadnjih nekaj let se več posveča srčnemu zastoju, ker je v porastu.

In danes? Ne. Nisem zdrava. In tudi nikoli več ne bom. Ampak živim. Živim s pomočjo vstavljenega srčnega defibrilatorja (ICD), ki je moj angel varuh. Živim zahvaljujoč mojemu možu, ki je bil ves čas ob meni in se ni ustrašil drugačnega življenja. Zaradi moža sem danes to, kar sem. Brez njega bi danes bila rastlina.

Zakaj ta zgodba? Predvsem zaradi tega, da Vam povem. Da poskušam Vam povedati, kako sem vesela in srečna, ko sem kje v visokogorju. Ko objavim svoj uspeh o doseženem vrhu, si nekateri mislijo. »Pa kaj«. Ja. Res je. Ta oseba, ki tako misli ima prav, če je zdrava. Ko pa nosiš »žig«, je vsak podvig uspeh in nadgradnja.    

Rada bi Vsem položila na srce, da ne bodite jezni, začudeni, če Vas morda ne bom spoznala ali poznala. V tolažbo mi je, da nekateri poznate mene.

Imejte se lepo kjer koli boste. In pazite na svoje zdravje. Popravni izpit je zelo težak ali pa ga ni.

Srečno.

 

Marijana Kastelec

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 256 gostov in ni članov .