Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineZaključek začetnega tečaja SZJ

Že več let se mi je obdobno pojavljala želja, da bi se udeležila tečaja znakovnega jezika, vendar trenutek iz različnih razlogov nikoli ni bil pravi.

Zato sem takoj, ko sem izvedela, da se organizira začetni tečaj v Novem mestu, zgrabila priložnost in se prijavila. Veliko je k temu pripomoglo tudi to, da se je na tečaj želela prijaviti še sodelavka Sanja, s katero sva skupaj zaposleni na Otorinolaringološkem oddelku (ORL) Splošne bolnišnice Novo mesto. Tam se vsakodnevno srečujemo s pacienti, ki so naglušni, vendar le redki uporabljajo znakovni jezik. Z odprto glavo in veliko zanosa sva prestopili prag Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, kjer naju je pričakal prvi prijazni obraz – sotečajnica, zaposlena v društvu – Geni. Počasi smo se zbirali, polni pričakovanj in verjetno tudi malo prestrašeni, smo dočakali predavateljico, tolmačko Simono Smuk. Po nekaj tednih se je oblikovala skupinica šestih tečajnic, ki smo pridno obiskovale tečaj, včasih sicer pozabile na domačo nalogo, a vedno pripravile konkreten izgovor, zakaj je tako. Hitro in temeljito smo hitele skozi poglavja, se učile abecede, zaimkov, števil in še in še ... Kljub zbranosti in pozornosti pa smo vedno našle tudi čas za kak humoristični vložek ali anekdoto. Ob zaključku tečaja in uspešno opravljenem izpitu smo iz rok predsednika društva, gospoda Vladimirja Kastelca, prejele priznanje za uspešno delo. Moram priznati, da mi je teh štirideset ur minilo s svetlobno hitrostjo. Zdaj, ko pomislim, kako malo je treba, da se človek nekaj novega nauči in si s pridobljenim znanjem širi obzorja, se nadejam tudi tega, da bi se več ljudi odločilo za obisk tečaja znakovnega jezika.

Ob slovesu smo si izmenjale nekaj prijaznih besed, si zaželele vesele praznike in srečno novo leto ter že naredile načrt, kdaj se spet srečamo ...

Sabina Kos

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 275 gostov in ni članov .

1468857
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Predzadnji mesec
Vse dni
961
1046
961
10724
51244
1468857