Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMednarodni dan gluhih – »Z znakovnim jezikom smo vsi vključeni«

V soboto, 15. 9. 2018, smo se člani Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine udeležili Mednarodnega dneva gluhih, ki je tokrat potekal pod geslom »Z znakovnim jezikom smo vsi vključeni«.

Iz Novega mesta smo odšli v jutranjih urah. Ustavili smo se še v Trebnjem, kjer sta se nam pridružila dva člana. Ker je čas trgatve, mi pa živimo v vinorodnem okolišu, je bilo zanimanje za udeležbo malo manjše. V Ljubljano smo prispeli dovolj zgodaj, da smo si lahko ogledali različne prireditve, ki so potekale na prostem. Nekaj članov je odšlo na Ljubljanski grad, eni v BTC in po starem delu Ljubljane, s predsednikom Vladimirjem Kastelcem pa sva si ogledala mestno hišo. Po sprejemu v mestni hiši je sledila osrednja prireditev. Pozdravili so nas: župan Mestne občine Ljubljana – gospod Zoran Jankovič, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) – gospod Mladen Veršič in predsednik Mestnega društva gluhih Ljubljana (MDG) – gospod Nikolaj Vogel, katerega društvo letos praznuje dvajseto obletnico. Gospe Mariji Möderndorfer je ZDGNS podelila naziv Častni član, za posebne zasluge pri delu, dosežkih in razvoju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Družabni dogodek se je odvijal v Austria Trend Hotel Ljubljana, kjer je MDG poskrbelo za kulturni program. Udeleženci pa so bili najbolj veseli, da so se srečali in poklepetali s sošolci in prijatelji, ki jih že dalj časa niso videli.

Prišel je čas odhoda, izmenjali smo si še nekaj besed in že smo bili na poti proti Dolenjski. Polni prijetnih vtisov smo se poslovili v upanju, da se kmalu spet srečamo.

Geni Močnik

Google prevod

enfrdeitsl

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2018 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 176 gostov in ni članov .