Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineObisk Berryshke – destilarne in čokoladnice

Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine (DOZIS), natančneje, strokovna delavka društva, gospa Geni Močnik, je v soboto, 7. 3. 2020,

v duhu dneva žena, ki smo ga praznovale dan kasneje, organizirala ogled destilarne in čokoladnice, ki je v Obrhu, majhnem kraju blizu Dolenjskih Toplic. Da, komaj sem dočakala obisk Berryshke!  

Imeli smo voden ogled, najprej destilarne, kjer so nam posredovali veliko podatkov, od tega, kdaj in kako je nastalo podjetje, kako so prišli do naziva svoje blagovne znamke, pa vse do nabave, čiščenja, mletja brinovih jagod, pridobivanju eteričnih olj, pokazali so nam kotle in druge naprave … Povedano nam je bilo, da so začeli pijače izvažati tudi v Chicago, skratka, zelooo zanimivo, poučno in pohvalno. Mlado dekle, ki je poskrbelo za vodenje ogleda, je prijazno in potrpežljivo odgovarjalo na naša vprašanja. 

Ko smo prišli do čokoladnice, priznam, da nisem slišala ničesar povedanega, oči sem imela samo za čokolado in roke simpatične delavke, ki se je s tekočo čokolado »igrala«. Nič drugega se ne spomnim, prilepila sem se na stekleno steno, bile so me same oči, ušesa niso zaznala ničesar. 

Ko je bil ogled destilarne in čokoladnice končan, smo postali za trenutek še zunaj ob vodi, ki je na sredini pretoka globoka devetnajst metrov, in v kateri živi človeška ribica. Predsednik društva, gospod Vladimir Kastelec, nas je ob zaključku ogleda še fotografiral. 

Nato je sledila sladko/žgana degustacija v krasnem, lesenem ambientu – njihovi kavarni. Za pokušino smo dobili nekaj vrst čokolad, gin in sadni liker, ženske pa tudi darilce, sladko pozornost – makrone. Vse, kar so nam ponudili, je bilo za prste polizati. Seveda smo po hitrem postopku navalili za pult lične trgovinice in kupovali, da se je iz denarnic kadilo. 

Mene tam sigurno še vidijo. Njam! 

Dunja Č.

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 322 gostov in ni članov .