DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineSnemalni dan v Beli krajini

V torek 1. marca je bil poseben dan, tako za društvo, naše člane Jožeta Stariha in starše, Damirja Selimovića,

za OŠ Milke Šobar Nataša, tečajnike znakovnega jezika, starše Črta Starašiniča in še koga.

Vsi smo bili vpeti v zgodbo, ki bo predstavila učenje znakovnega jezika, ki ga društvo izvaja od oktobra 2010 za strokovne delavce vrtca Črnomelj in osnovni šoli iz Podzemlja in Črnomlja. Snemalna ekipa iz Ljubljane bo pripravila oddajo za spletno TV in oddajo Prisluhnimo tišini. Namen oddaje je prikaz sodelovanja društva z javnimi inštitucijami in okoljem ter izobraževanje strokovnih ljudi, ki delajo z gluhim ali močno naglušnim otrokom, ki jim bo omogočilo, da se z znanjem znakovnega jezika in drugih veščin najbolj približajo otroku in sporazumevanju za dobrobit vseh. Z vodjo logopedske službe go. Vlasto Lah smo navezali stik in skupina osmih tečajnikov uspešno obiskuje tečaj, podali so tudi izjave o počutju, vzrokih in osvojenem znanju. Brez podpore ravnatelja g. Matjaža Bariča ne bi šlo, saj podpira svoje strokovne delavce, odstopil je tudi prostor za izvajanje tečaja in je naklonjen novitetam, kar smo lahko občudovali v njihovi manj kot 2 leti stari multisenzorni sobi. Otroci s posebnimi potrebami v sobi lahko  spodbujajo in spoznavajo elementarne senzorje kot so tipati, občutiti, okusiti, vonjati, videti in slišati. Zelo lepa izkušnja. Povabili smo tudi starše Črta Starašiniča, ki sta tečaj ZJ v našem društvu že obiskovala v letu 2010 in podala izjave, da sta morda malce pripomogla k izvajanju le tega v Črnomlju.  

En del snemalnega dneva pa je bil namenjen brezposelnim članom iz Semiča in Črnomlja. Jožeta smo obiskali doma, kjer nas je s starši pričakal gostoljubno in čisto po belokranjsko, z Damirjem pa smo bili dogovorjeni v slaščičarni v Črnomlju. Kako je potekalo snemanje si bomo ogledali v oddaji. Zahvala prav vsem, ki so pripomogli k lepemu enodnevnemu druženju in pridobivanju novih izkušenj.

Vesela Banić  

0102

 

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 179 guests and no members online