DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineAktivna skupina za samopomoč naglušnih v Metliki in Škocjanu

Skupina za samopomoč naglušnih je spoznala, da se lahko kvalitetno družijo tudi izven društva, kot naprimer v naravi med nabiranjem in peko

kostanja in na predavanjih, kjer še dodatno pridobijo informacije o problematiki slušnih aparatov in servisa, tehničnih pripomočkih, pa tudi izmenjajo izkušnje z večjo skupino ljudi in ne samo med seboj. Del skupine (nekateri so zaradi zdravstvenih težav odpovedali prisotnost isti dan)  je sredi oktobra nabiral in pekel kostanj v Metliki, se družil ob ognju, domačih dobrotah, ki so jih sami spekli in ves popoldan izmenjaval izkušnje na področju gozdnih sadežev, kulinarike, vrtne zelenjave, rož, ... Iz priloženih slik se vidi koliko kostanja se je nabralo v eni uri kljub rahlemu dežju, pa še kakašen jurček je bil vmes.Članici, ki se zaradi manjše pokretnosti ne more udeleževeti srečanj, ki so na neravnem terenu, so obljubili tako kostanj, kot jurčka. 

Naslednje srečanje, ki je praviloma na 14 dni, pa so člani skupine izkoristili za udeležbo na predavanju o slušnih aparatih in naglušnosti ter tinitusu v Škocjanu. Društvo upokojencev Škocjan je svoje člane, s pomočjo predstavnikov našega društva, informiralo o starostni naglušnosti, tehničnih pripomočkih, titinusu, težavah 21. stoletja. Zanimanje prisotnih je bilo veliko, za svetovanje, vpis v društvo in obilico informacij, pa smo bili na voljo še dolgo po uradni predstavitvi. S člani skupine pa smo pogovor nadaljevali ob čaju v domači gostilni. Da da, tudi tako je možno druženje, informiranje in nabiranje novih znanj in spoznanj. Zahvaljujemo se ge. Obrč.
Vesela Banić

00010203

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 138 guests and no members online