DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDecembrski pohod na Gorjance (828)

V soboto smo organizirali pohod na Gorjance, gozdnato pobočje, ki se dviguje nad Novim mestom tik ob meji s Hrvaško. V upanju, da se bomo kot pohodniška ekipa zbrali v največjem možnem številu še zadnjič v tem letu. A smo ugotovili, da se je večina članov upravičeno ustrašila slabega vremena in poledenelih poti.

Na zborno mesto v Novem mestu sva prišli le Olga in spodaj podpisana. Članica Anica, pa je zadnji hip prihod napovedala na poti iz Ljubljane. Pa sva odšli na drugo zborno mesto v Gaberje, a ni ga bilo junaka. Hčerka je pripeljala Anico in odločitev je padla, gremo! In tri predstavnice gluhih, naglušnih in slišečih smo odkorakale v gozd, po ledeni in zasneženi stezi.

Na poti je bilo vsega, odtajane vode, snega, blata, najbolj nevaren je bil led. A se nismo ustrašile. Vmes je bil kakšen padec, kepanje, prisrčen pozdrav redkih mimoidočih.

Po 2 urah vzpenjanja smo prišle na izvor studenca Gospodične, tik pod planinskim domom. Po nepisanem pravilu smo se umile in spile hladno izvirsko vodo. Zakaj? Zato, ker naj bi ta voda prinašala večno mladost! Predlagam vam, da si preberete Gospodično, Janeza Trdine, ki ji je ta studenec povrnil zdravje, moč in mladost.

Po čudežni vodi, čaju in toplem obroku, smo tudi čudežno sestopili v dolino. O tem pa kdaj drugič. Vse čestitke gredo naši Anici, ki je kljub opisanim razmeram vztrajala, kljub dolgi vožnji iz Ljubljane, kljub bolezni, kljub ne ravno najboljši izbiri obutve, kljub težavam s palicami…Želja po gibanju v naravi in druženju dela čudeže. Žal nam je bilo le ostalih, s katerimi nismo mogli deliti sobotnega doživljanja.

Prepričana sem, da se bomo še veliko družili in premagovali bližnje in daljne vrhove v letu 2013. Zato naj bo zdravo, optimistično in strpno novo leto prav vsem dosedanjim pohodnikom in tistim, ki se nam boste še pridružili!

Vesela Banić 

0102030405

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 129 guests and no members online