DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineVoščilo ob Novem letu

Kaj napisat novega in izvirnega, če je že vse lepo in pametno napisano in izrečeno. Pa sem se odločila, da vam posredujem misli Roberta J. Tamasyja, ki mi jih je poslala kot mano iz Poslovnega toka Slovenije prijazna ga. Dragica iz Maribora.

V svetu komunikacij je polno čudovitih inovacij. Preko družbenih medijev smo lahko v stiku s prijatelji in kolegi ter se povezujemo s posamezniki, ki jih poznamo iz preteklosti. Elektronska pošta in pošiljanje SMS-ov sta postala najbolj priljubljeni način hitre komunikacije.

Internet nam je omogočil bloge, preko katerih lahko delimo svoje izkušnje in mnenja s komerkoli, ki ga zanima, da jih prebere. Skype je eden od načinov, kako se lahko preko računalnika iz oči v oči povežemo z ljudmi, ki so tisoče kilometrov stran od nas. Na spletnih straneh, kot je Youtube, lahko predstavimo video posnetke – za zabavo ali pa take z resnim sporočilom. Kadar ne dobimo odziva na telefonski klic, je tu vedno glasovna pošta. Za gluhe je to dobrodošlo, za slišeče pa past.

Kdo ve, kaj bo naslednji pomembni dosežek v komunikaciji? Vsi dosedanji so bili izjemno koristni in praktični, vsem pa manjka ena pomembna dimenzija: osebni stik. Raziskovalci so ugotovili, da je le približno sedem odstotkov komunikacije verbalne, kar pomeni, da je 93 odstotkov ne-verbalne: srečevanje s pogledom, govorica telesa, kretnje in izraz na obrazu, ton glasu, hitrost govora. Ko torej pošljemo email ali SMS, manjka velik del našega sporočila. Ne le to, ampak tudi rahel dotik, prijazen nasmeh in pomežik lahko izmenjamo samo osebno.

V vse bolj brezosebnem svetu nam ti ne-verbalni elementi pomagajo izraziti: “Ti si človek z vrednostjo. Vem da obstajaš in zame si pomemben.” Ko smo skupaj imamo skupen občutek poslanstva, lahko spodbujamo in navdihujemo drug drugega.

Ko se torej oziramo naprej v novo leto, bi morda sprejeli dober sklep, da postanemo bolj pristni – manj umetni in bolj osebni. Odločimo se, da bomo drugim ljudem na razpolago, kljub vsem rokom, pritiskom in omejenemu času.

V društvu smo vam na voljo vselej, z vami delimo dobro, še posebej slabo.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam zaupali, ki so društvu pomagali, ki so se nas spomnili kar tako, iz nekega notranjega vzgiba. Vemo, da na desetine dobrih misli leti v tem prazničnem času k nam. In to je naša dobra misel, ki naj doseže na stotine vas, ki v srcu dobro mislite.

Predsednik društva je sprejel predstavnike nevladnih organizacij, ki pomagajo slepim, tistim v duševni stiski, Romom, priseljencem, revnim in brezposelnim. Družili pa smo se tudi z našimi računovodkinjami in sosedi v poslovni zgradbi. Zahvalil se jim je za poslanstvo, sodelovanje in jim zaželel še veliko moči in empatije pri njihovem delu v novem letu.      

V imenu predsednika Vladimirja Kastelca in mene Vam želim prijazno, zdravo, sočutno in srečno novo leto 2013.

Vesela Banić

010203

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 163 guests and no members online