DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajinePrihod Božička

Okrašena mesta nas v času božičnih praznikov vabijo, da jih obiščemo ter se podamo v raziskovanje njihovih ulic in trgov.

Nagajive lučke nam s svojimi belimi, rumenimi, modrimi in rdečimi barvami pričarajo pravljični svet, v katerega si vsi želimo vstopiti, saj nam vzbuja občutek topline in hotenje, da mu želimo pripadati, ter nas obda z nasmeškom na obrazu.

Na poti nam zadiši vonj po zimzelenih smrečicah, ki jih lahko najdemo skoraj na vsakem vogalu. Z rdečo in zlato barvo dekorirana velika in mala drevesa čuvajo ponekod skrbno pripravljena ter nastavljena presenečenja Božičkovih škratov za mimoidoče ljudi.

Ko pa oči uzrejo temno nebo, pa čeprav ne vidijo, ljudje vemo, da se bodo na božični večer po nebu med prelepimi zvezdami pripeljali jeleni, ki bodo na svojih saneh vozili belo bradatega Božička z darili za velike in male otroke.

Letos so bili otroci v društvu DOZIS pridni, zato se je Božiček svojega obiska res iz srca veselil. Le kdo drug si ne zasluži darila bolj kot pridni otroci z njihovimi družinami? Na božični večer mora obiskati številne otroke po vsem svetu, zato sta mu pri delu pomagali simpatični škratki, s katerima so otroci pridno okrasili božično jelko.

Kaj pa Božiček? Poglej, poglej, nagajivo se je prikradel med svoje obiskovalce. Malo se je nasmejal, s škornji poteptal in z zvončkom zacingljal. Njegova dolga bela brada in rdeča obleka sta otrokom vzbudili zanimanje in jih prikovala na stolčke, da so potihnili, opazovali in zadovoljno sprejeli darila, ki jih je Božiček prinesel daleč s severa v svoji veliki volneni vreči.

Nataša Kunej

Iskanje

Novomeški odmev

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2021 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 173 guests and no members online