DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineGledališka delavnica Kranjska Gora

Po dveh letih (zaradi koronavirusa) je bila letos končno izpeljana gledališka delavnica v Kranjski Gori, ki je trajala od 8. do 10. aprila 2022.

Delavnice se je udeležilo dvaindvajset oseb iz petih različnih društev gluhih in naglušnih. Lada Orešnik je vodila delavnico, na povabilo ZDGNS pa je sodeloval tudi Erwan Cifra, svetovni znani gluhi gledališki performer iz Francije. Iz našega društva smo se te delavnice udeležili Petra Šiler, Klarisa Bevc in Marjana Kastelec.

Petra Šiler: V petek, 8. aprila 2022, sva se s Klariso peljali v Kranjsko Goro, kjer so nas najprej razporedili po sobah, nato je sledilo prosto spoznavanje udeležencev z Erwanom. Presenečena sem bila nad njim, namreč, na Instagramu je deloval visok, v živo pa je bil manjši. Bil je prijazen in simpatičen. Po večerji smo se predstavili, jaz pa sem Erwanu uprizorila za vsako njegovo črko v imenu še pomen gibanja za vsako črko. Bilo je čudovito.

Klarisa Bevc: V soboto, 9. aprila 2022, smo imeli nadaljevanje gledališke delavnice. Razdelili smo se v skupini A in B. Skupino A je vodil Erwan, skupino B pa Lada. Vsaka delavnica je trajala tri ure (vmes smo imeli tri premore po petnajst minut). Potem je sledilo kosilo. Po kosilu smo imeli eno uro prosto. Ob 15h smo z delavnico nadaljevali, skupini pa sta zamenjali voditelja. Okoli 18. ure je sledila večerja. Po večerji smo imeli prosto, kar smo izkoristili za druženje in igranje igre, kot so uganke, igre (pantomima, vizualno itd.). Okoli 23. ure smo se dekleta (Tina, Klarisa, Beti in Špela) odpravile v svojo sobo ter nadaljevale družabne igre. Drugi gluhi so prirejali presenečenje za Špelo, ki je imela 18. rojstni dan. Ko se je ura približala polnoči, smo Špelo odpeljale v prostor, kjer smo imeli čez dan delavnico. Pripravili smo ji tortici, zbrali smo nekaj denarja, ki smo ji ga predali v kuverti z voščilnico. Špela je bila presenečena in zelo vesela, ker seveda ni pričakovala, da ji bomo priredili zabavo. Torti sta bili dveh okusov, in sicer je bila ena pomarančna, druga pa čokoladna. Bilo je enkratno in zanimivo, saj smo se tako še bolj zbližali med sabo.

Marjana Kastelec: V nedeljo, 10. aprila 2022, smo po zajtrku spakirali. Sprehodili smo se do jezera Jasna, kjer smo imeli prosto za druženje in pogovor. Po vrnitvi v Kranjsko Goro je sledilo kosilo in podelitev priznanj. Poslovili smo se in se odpeljali domov.

 

Iskanje

Novomeški odmev

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2021 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 219 guests and no members online