DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineVikend druženje skupine za samopomoč naglušnih v Kranjski Gori

Vikend druženje skupine za samopomoč naglušnih v Kranjski Gori

 

Dolgoletno druženje smo nadgradili z obiskom Kranjske Gore. Člani skupine za samopomoč naglušnih Novo mesto smo bivali v apartmajskem domu v Kranjski Gori. S tem smo želeli proslaviti 24-letni obstoj skupine, ki se redno sestaja v društvenih prostorih. S tako tradicijo se jih lahko malo pohvali tudi med slišečimi, kaj šele med naglušnimi skupinami! Gonilna sila članov je potreba po druženju, informacijah, izmenjavi izkušenj, pa tudi v podobnih življenjskih vrednotah. Tridnevno druženje je minilo skozi spoznavanje mesta, naravnih lepot, Planice, obiska Vršiča in jezer v Italiji. Večeri so bili pogovorni ob domačih dobrotah članov ali njihovih soprog. Nazdravili smo tudi 80-letni članici ob njenem jubileju. Vsi so poudarili, da jim to druženje veliko pomeni, saj smo postali prijatelji. Zaupanje v sočloveka, nasvet, ki ga dobiš, pomoč pri slušnem aparatu, občutek, da si razumljen in sprejet, najde vsak v skupini. Pogrešali smo dve članici, ki sta se opravičili. Zahvala gre sekretarki in društvu, ki je pomagalo organizirati to tridnevno druženje skupine.

Vesela Banić

 

Na zadnjem, pred dopustniškim srečanjem skupine za samopomoč naglušnih, smo se dogovorili, da se v jesenskem času odpravimo na izlet. Ker imajo ZDGNS v Kranjski Gori apartmaje, smo se odločili, da gremo tokrat tja.

V Sloveniji imamo res raznoliko pokrajino. Tudi čudovito in neokrnjeno naravo. Ker sem bila prvič v tem delu Slovenije, sem bila navdušena. Obiskali smo izvir Soče, nato še Planico. Z dvosedežnico smo se zapeljali na vrh skakalnic. Obiskali smo Rusko kapelico in se zapeljali na Vršič. Tudi na jezero Jasna nismo pozabili. Sprehodili smo se po Kranjski Gori, si ogledali smučišče pod Vitrancem. Celo v Italijo nas je zanesla pot, kjer smo obhodili jezero Fužine. Bilo je res pravo doživetje. Imeli smo srečo z vremenom. V nedeljo, ko je bil čas za odhod, je bilo, kot bi se odprlo nebo. Dež, dež, dež, vse do Novega mesta. Da se malo pošalim, skoraj bi potrebovali čoln.

Seveda ne smem pozabiti omeniti večernega druženja, kjer smo se pogovarjali in tudi dodobra nasmejali. Dva dneva sta minila, kot bi mignil. Za konec naj napišem še to: bilo je lepo, enkratno doživetje.

Metka Novaković

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 335 guests and no members online