DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajinePo deželi Martina Krpana

Zbrali smo se pri avtobusu in se veselo pozdravili. Bilo je kar hladno in oblačno.

Na avtobusu sem sedela z Anico Kocjan. Klepetali sva do prvega postanka v Ivančni Gorici, kjer smo pobrali Miloša in Nalo. Pot smo nadaljevali do Ljubljane, kjer so vstopili še Kati, Matej in vodnik. Na poti nam je vodnik razložil načrt izleta in povedal nekaj zanimivosti o znamenitostih, ki smo jih videli na poti. Z Anico se nisva dali motiti in sva nadaljevali klepet. Dogovorili sva se, da bova mobitela pustili ob strani in se raje posvetili druga drugi.

Prva destinacija, ki smo jo obiskali, je bilo Cerkniško jezero. Sprejel nas je prijazen gospod. Posedli smo se in prisluhnili zelo zanimivemu pripovedovanju o jezeru. Nisem vedela, da je to tako veliko. Vmes sem skočila ven, da sem se malo poigrala z Nalo. Uživali sva na soncu in sprehodu. Vmes sva videli konje in Nala je res uživala. Po predavanju smo se odpeljali do jezera in si ga na hitro ogledali.

Naslednji cilj je bila Pivka, in sicer Muzej vojaške zgodovine. Ker sem si ga pred kratkim že ogledala, sem se bolj posvetila Nali, da sem malo razbremenila Miloša. Med krajšim sprehodom smo našli igrišče. Ko so drugi člani društva končali z ogledom muzeja, smo se vrnili na avtobus in se odpeljali v bližnjo gostilno na kosilo. Hrana je bila zelo okusna.

Zadnja točka ogleda je bila Šobčeva domačija, kjer nas je pričakalo zakurjeno ognjišče. Z Nalo sva nabrali tudi nekaj orehov, ki so ležali na tleh. Skupaj smo si pogledali film o žganjekuhi, potem pa se vrnili na avtobus in odpravili proti domu.

Najbolj mi je bilo zanimivo Cerkniško jezero, predvsem njegova velikost. Zanimivo je bilo tudi razmerje med velikim tankom in zelo tanko strelno cevjo. Z veseljem sem spila nekaj krepkega na Šobčevi domačiji, kjer nas je postregla prijazna lastnica. Za konec lahko povem, da smo na izletu zelo uživali.

Petra Šiler

Iskanje

Novomeški odmev

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2022 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 93 guests and no members online