Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineOrientacijski tek 2012 - Slovenske Konjice

V soboto,16.6.2012, je v Slovenskih Konjicah potekalo tekmovanje v orientacijskem teku za gluhe in naglušne.

Bela krajina je kar oddaljena od Slovenskih Konjic, zato sva se z možem od doma odpravila zgodaj zjutraj in v Češči vasi pobrala Petro Šiler. Ob prihodu na kraj dogodka smo se spoznali z ostalimi sotekmovalci, ter si izmenjavali mnenja.

Čakali smo na začetek tekmovanja. Pred tem smo prisluhnili Alešu Peperku, predsedniku celjskega društva, ter Antonu Petriču, delegatu Zveze gluhih,ki sta nas pozdravila z nagovorom. Sledila je slovenska himna v znakovnim jezikom. Ob 11 uri se je začel dolgo pričakovani tek, pri katerem je vsak tekmovalec dobil štartno številko ter čip za potrditev kontrolnih točk. Tekmovalo se je v skupinah: otroci, mladinci, člani in veterani. Tekmovalci smo štartali z dvema minutama presledka. Proga je bila dolga od 1do 3 km, odvisno od tekmovalne kategorije. Tek je trajal v povprečju eno uro in nekateri so si pomagali s kompasom. Žal je bilo veliko tekmovalcev diskvalificiranih, saj se na kontrolnih točkah niso pravilno registrirali, zato je bilo med tekači nekaj pritožb. Ob končanem tekmovanju je sledila podelitev medalj najboljšim. Naš član in moj mož, Janez Kocjan, je zasedel odlično drugo mesto ter tako prejel srebrno medaljo. Tudi novomeška članica, Petra Šiler, je bila srebrna. Ekipno je bilo naše društvo sedmo, saj smo bili v primerjavi z ostalimi društvi številčno v manjšini – tekmovali smo trije. Moj predlog zato je, da bi se naslednje leto teka udeležilo čim več članov našega društva, da bi zasedli višja mesta. Ob 15h smo po končanem teku čutili lakoto in se odpravili v kmečki turizem v Loče, kjer smo bili deležni odličnega kosila v klimatiziranem ambientu. Ob kosilu smo še kako rekli, ter se počasi odpravili proti domu. Med potjo smo se ustavili na Trojanah ter se posladkali z odličnimi kremnimi rezinami. Domov smo prispeli pozno zvečer ter zasluženo po napornem dnevu legli k počitku.

Minil je še en doživetja in druženja poln dan. Z veseljem se ga bomo udeležili tudi naslednje leto.

Anica Kocjan, članica DGN Novo mesto

Iskanje

Novomeški odmev

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2021 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 198 guests and no members online